DomůNezařazenéVánoční dárek pro holčičku z pěstounské rodiny

Milí Zdejcinští,

vloni několik z Vás koupilo dárky pro děti v pěstounských rodinách. Nejedná se o rodiny, které by si děti vybraly, ale prostě jim nic jiného nezbylo. Letos nabízím možnost složit se na dárek pro dvanáctiletou holčičku, která by si přála mobil se sluchátky. Vše dohromady stojí 3.500 Kč. Pokud máte zájem na dárek přispět, pošlete mi prosím do konce týdne SMS na mé číslo 602 360 793. Podle toho, kolik nás bude, vydělím částku a dám Vám vědět, zda souhlasíte. Takže ČÍM VÍCE, TÍM MÉNĚ 🙂

Níže je více informací od kamarádky – sociální pracovnice.

Děkuji a přeji klidný předvánoční čas

Šárka Kristová
………………………………………
Pár informací k naší holčičce, které je 12 let, říkejme jí třeba Andrea a se kterou si za chvíli babička užije, neboť Andrea se dostává do puberty a z milé, klidné a plaché holčičky se nám klube dítě velice živé, které koulí očima a odmlouvá,  když jí babička-pěstounka něco zakazuje. V domě, kde žije je spousta dalších dětí je vždy veselo a o společnost tam rozhodně nouzi nemá. Rodina je hodně široká, Andrea má 6 dalších sourozenců, některé bydlí s matkou, některé u babičky, jiné u tatínků. I tak to někdy může být…
Pěstounka, která jí vychovává od narození, dokáže naplnit Andree základní životní potřeby a dát jí bezpečný a láskyplný domov. Táta o ni zájem nemá a máma občas přijede, pro Andreu je to těžký start do dalších let.
 

Jediné, co by si přála je mobil s bezdrátovými sluchátky a s ochrannou fólií a nejlépe s růžovým obalem. Nejdůležitější na mobilu bude ochranné sklo a pevný obal, neboť telefon padá dětem z ruky poměrně často. Ono je to obtížné, vymámit z nich i jejich touhy a přání, protože zrovna tato rodina se dlouhodobě pohybuje ve finančních problémech, které děti jako je „naše“ holčička vnímají a pak si vlastně o nic nechtějí říct, protože ví, že na to rodina nemá. Pěstouni chtějí samozřejmě dát dítěti nějaké dárky pod stromeček, půjčují si peníze na ně v rodině a finanční problémy dále narůstají. 

Její vánoční přání je zde:
https://www.alza.cz/xiaomi-redmi-9a?dq=6103151

S rodinou spolupracuji již 3 roky, setkávám se s nimi pravidelně nejméně jednou za 2 měsíce a zaručuji Vám, že dárky předám osobně Andree. Více informací se mi psát nechce, protože Berounsko je malé a já musím pěstounům zaručit anonymitu.

Děkuji  moc za Vaši ochotu, splněným přáním rozzáříte úsměv jedné mladé slečny na Štědrý den!

Zdravím Gábina…

sociální pracovnice

Komentáře jsou zakázány.